11 Mayıs 2012 Cuma

Annenizi şımartın!

Anneler Günü” haftasına girdiğimizin sinyalini bizim ufaklık, “Anne, seninle birlikte fotoğrafımızı istiyor öğretmenim” diye verdi.
Dünyanın en güzel armağanını bizzat elleriyle hazırlayacak ya oğlum, benden mutlusu yok... Yeryüzünde karşılıksız, beklentisiz, çıkarsız, kaprissiz tek sevgi annenin çocuğa duyduğu sevgidir. Onun içindir ki siz ister bir öpücük kondurun yanağına, isterseniz dünyanın en pahalı armağanını seçin, isterseniz bir “düdüklü tencere” ya da bir çift çorap hediye edin... Annelerin hiçbir hediyeyi “beğenmeme” lüksü yoktur.
Ama siz yine de bu pazar annenizi “şımartın.”
Hep anneler çocuklarını şımartacak değil ya anneler de şımartılmak ister. Hele anneniz bir de “çocuk da yaparım kariyer de” kuşağından gelenlerdense, öyle Tefal’den alınan “seramik tabanlı tava” ya da “şok buharlı ütü” çağını çoktan aşmış demektir. Hem hangi yaşta olursa olsun, annelerin aynı zamanda “kadın” olduğunu unutmayın ki, 7’sinden 70’ine bütün kadınlar şımartılmak ister.

Anneler Günü haftasına girer girmez, yine en hızlı indirim “küçük ev aletlerinde”ydi. Hele bir alışveriş sitesinde gezinirken gördüğüm “Anneler Günü’ne özel 3’lü kesme tahtasında” yapılan “dev” indirimi görünce “Anneler Günü bahane, pazarlama taktiği şahane” diye düşünmekten alamadım kendimi.
Anneler Günü deyince akla “tava, tencere, ütü, tost makinesi” ve bilimum mutfak malzemelerinin gelmesine içten içe sinir olmuyor değilim. Çünkü aslında o hediyeleri bir anlamda kendinize ya da eve almış oluyorsunuz, “Annem daha güzel yemekler yapsın bana” mesajıyla.


İndirim fırsatından yararlanın
Ama başka bir açıdan bakarsak da, zaten her şey ateş pahası, bırakalım “Anneler Günü” bahanesiyle, varsın “küçük ev aletleri”nde şok indirimler yapılsın hiç sorun değil. Hatta önerim, öyle mutfak eşyası, şu bu gereksinimleriniz için böyle özel günleri bekleyip, indirim fırsatından sonuna kadar yararlanmak gerekir.
Malum, yeni sezon giysiler ateş pahası, hiç olmazsa yüzde 25-30’luk indirim fırsatlarını kaçırmayın. Örneğin, Journey, sezon ürünlerinde Anneler Günü nedeniyle “Bir alana bir bedava” kampanyası başlatmış ki, annenizi de kendinizi de sevindirebilirsiniz. Marks and Spencer ise 200 liranın üzerinde alışveriş yapanlara 50 liralık “hediye çeki” veriyor.

Klişeleri yıkın

Gelelim annelerimizi nasıl şımartacağımıza...
“Klişelerin” dışına çıkmak istiyorsanız, gidin “fırsat” sitelerinden şöyle güzel bir “cilt bakımı” alın ya da yorgun omuzlar için güzel ve nezih bir yerden “masaj“ armağan edin. Hatta 2-3 aylık “havuz-spor” paketi de çok iyi sürpriz olabilir.
Daha “klasik” bir şeyler istiyorsanız, pırlanta ve 14 ayar altın takılarda indirimler yüzde 50’ye dayanmış durumda. Annenizin hâlâ “tek taş”ı yoksa, eminim ki çok ama çok mutlu olacaktır.
Ayrıca YKM yine geleneksel kampanyasını yapmış ve 100 mililitre parfümleri 50 mililitre fiyatına indirmiş. Annenize, gereksiniminiz varsa kendinize de alabilirsiniz. Ama “annemle baş başa güzel bir pazar” geçireyim derseniz, alın annenizi, ailenizi İncek’e doğru uzanıp, hoş bir “kır kahvaltısı” yapın hep birlikte...

Teknolojik annelere

Eğer anneniz elektronikle ilgiliyse, seçenek bol. Anneler artık okur yazar ya çoğu internetle tanışık. Örneğin benim 60 yaşındaki ablam, giriyor Facebook’a, “çiftliğine” bakıyor ve hatta komşu ziyaretleri yapıyor. Son yıllarda “cep telefonu” da en gözde hediyelerden. Vatan Bilgisayar, bilgisayar ve cep telefonunda oldukça güzel indirimler sunuyor.
“Benim annem klasik bir anne, ütü, tost makinesi, yeni bir blender ya da düdüklü tencere alırsam daha mutlu olur” diyenlerdenseniz, bir sürü firma indirim için sıraya girmiş durumda.
Benim ilk dikkatimi çekenler, Berdardo’nun “şehir fırsatları”, Emsan, Tefal indirimler sunuyor. Eğer ki, “Farklı bir şeyler göreyim, ona göre karar vereyim” diyenlerdenseniz, Atatürk Kültür Merkezi’nde, pazar gününe kadar “El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarı” açık olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder